Spronken & Co Advocaten

Mr. L.R.G.M. (Léon) Spronken

t: 073 613 7917
e: lspronken@spronkenadvocaten.nl

Léon (1956) is geboren en getogen in Geleen, waarna hij rechten is gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg. Hij is privaatrechtelijk afgestudeerd, met als keuzevakken belastingrecht, bouwrecht en Engels recht aan de Exeter University. Zijn scriptie ging over algemene voorwaarden, in het licht van de grijze en zwarte lijst van verboden bedingen. Na zijn studie is hij vijf jaar werkzaam geweest als advocaat bij Bogaerts & Groenen Advocaten in Boxtel. Hierna volgde een periode van twintig jaar, als partner bij Van Zinnicq Bergmann Advocaten in Den Bosch.

Léon is werkzaam in de civiele praktijk. Hij heeft in de loop der jaren een brede en royale ervaring opgedaan in het adviseren, onderhandelen en procederen, soms tot aan de Hoge Raad. (Zie mijlpaalarrest Van Gog/ Nederweert). Hij is zeer thuis in het overeenkomstenrecht, arbeidsrecht, huur- en horecarecht. Hij is een van de weinige advocaten in Nederland die actief zijn op het gebied van het horecarecht, en heeft reeds vele jaren ervaring en is daardoor een sterke speler op het gebied van het horecarecht te noemen. Ook houdt Léon zich bezig met overnames en vastgoedrecht.

Léon is 9 jaar lid van de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten geweest, waarvan 4 jaar als waarnemend deken, thans is hij lid van de Raad van Discipline voor de advocatuur.

Zijn motto is: sprekende mensen zijn te helpen. Zoeken naar de beste oplossing -die kan bestaan uit onderhandelen of procederen- tegen een faire prijs. Hij heeft in de loop der jaren een brede cliŽntenkring opgebouwd, die graag terugkomt voor advies en andere zaken.

Rechtsgebieden

Ondernemingsrecht
Vastgoedrecht
Huurrecht
Horecarecht