Spronken & Co Advocaten

Arbeids & Ontslagrecht

Voor een ondernemer zijn de mensen die voor het bedrijf werken het 'human capital' zonder wie de onderneming niet kan bestaan, het is een relatie met een juridisch/zakelijke kant en met een intermenselijke component. Betrokken werknemers die met elkaar in goede harmonie voor hun bedrijf werken, dat is het ideaalbeeld van iedere ondernemer. Het arbeidsrecht is een belangrijk instrument om dat doel te bereiken, een arbeidsovereenkomst waar alle relevante bepalingen en afspraken instaan en eventueel een cao die van toepassing is, naast een fatsoenlijk HRM-beleid. Klinkt logisch allemaal, maar iedere ondernemer krijgt te maken met arbeidsrechtelijke perikelen, van groot tot klein.

Wij van Spronken & Co Advocaten kunnen u helpen en doen dat snel en goed. Wij analyseren het probleem en zoeken samen met u , als ondernemer , naar een oplossing, dat kan zijn een minnelijke oplossing (een einde arbeidsovereenkomst met een vaststellingsovereenkomst) of een procedure als een deal niet in het verschiet ligt. Wij houden samen met u alle aspecten van de zaak in de gaten (financieel en intermenselijk) en sturen aan op de best haalbare oplossing met of zonder procedure, die fair en redelijk is. Dat wil de ondernemer uiteindelijk ook, als het niet meer klikt of er een economische noodzaak is moet er waardig afscheid worden genomen. Iemand die zware fouten heeft gemaakt of er de kantjes blijft aflopen hoeft op weinig coulance van de ondernemer te rekenen en dan zijn ook onze lijnen korter en is onze aanpak harder, wij begrijpen dat ondernemen kansen en risico's kent en wij helpen dat risico te beperken.

Dus, arbeidsovereenkomst, CAO, concurrentie- en relatiebeding, proeftijd, bonus- en autoregeling, ontslag op staande voet of met een ontbinding, wij regelen het allemaal voor u en samen met u. Ook een werknemer is bij ons aan het goede adres voor een advies of procedure, wij kennen het klappen van de zweep en hebben invoelend vermogen voor iemand die zijn baan dreigt te verliezen of met een ander arbeidsrechtelijk probleem wordt geconfronteerd, wij blijven realistisch en proberen de job te behouden of een faire regeling uit te onderhandelen of af te dwingen bij de rechter als dat nodig is.