Spronken & Co Advocaten

16-03-2020
Goedemorgen op maandag 16 maart 2020 (What a Day!)

Goedemorgen Beste Lezer(s),

1. Horeca gesloten vanaf zondag 15 maart 2020 vanaf 18.00 uur voor drie weken.
2. (wat ook gerust iets later had gemogen om de voorraden op te maken en nog iets in de la te krijgen: tot vandaag 21.00 uur bijvoorbeeld).
3. Wat te doen met personeel?
4. Eventueel deeltijd-WW via de accountant aanvragen en bezien hoe te acteren met snipperdagen en verder met personeel onderhoud (poetsen/schilderen) plegen aan het pand/de inventaris.
5. Dan is alles op 7 april 2020 weer helemaal up to date om de gasten weer te ontvangen.
6. Met uw verhuurder kunt u mogelijk de afspraak maken één of twee maanden huur op te schorten en deze in 12 termijnen (zonder rente of boete) weer in te halen.
7. Ook met (grote) leveranciers kunnen mogelijk afspraken gemaakt worden over opschorten van facturen en deelbetalingen/met de brouwerij ook over een voorschot op de jaarbonus.
8. Wie weet wat de Overheid nog zal doen: KHN heeft steun van 5.1 miljard euro geclaimd en de vraag is hoeveel er (wanneer) komt en op welke wijze?
9. Het is zaak de liquiditeit goed te managen de komende drie weken nu de kosten doorlopen en er geen of nauwelijks omzet is.
10. Mogelijk kunt u als restaurant aan take away en/of delivery doen om toch nog iets te kunnen omzetten en de band met de gasten (ook nieuwe) te onderhouden.
11. Het is allemaal niet makkelijk zo van de ene op de andere dag/van het ene op het andere uur.
12. Voor nu: het hoofd koel houden tot 7 april 2020 in order to survive!