Spronken & Co Advocaten

27-01-2014
Verhaal van de maand januari 2014: Onze paralegals!

Wij zijn het jaar 2014 weer met volle inzet en energie begonnen na een enerverend jaar 2013.

In december 2013 is onze paralegal Daniëlle Heberle cum laude afgestudeerd in het Personen- en Familierecht aan Tilburg University! Zij ambieert een carrière in deze tak van sport en is op zoek naar een plaats als advocaat-stagiaire, terwijl zij ondertussen bij ons kantoor op haar effectieve en vriendelijke wijze haar werk als paralegal blijft doen; het voeren van correspondentie, opstellen van memo’s over speciale items en het maken van concepten voor processtukken.

Ook in december 2013 heeft onze paralegal Yeliz Dogan haar scriptie in de master Arbeidsrecht met succes verdedigd aan Tilburg University en studeert zij zeer binnenkort af! Ook Yeliz gaat op zoek naar een plaats als advocaat-stagiaire Arbeidsrecht, terwijl zij ondertussen op haar werk als paralegal voor ons kantoor blijft doen op de haar eigen vriendelijke en effectieve wijze. Yeliz heeft al een opleiding HBO-recht voltooid en weet als geen ander alles te vinden op internet om daarmee adequate memo’s te maken.

De dames kennen elkaar al van het Sint Janslyceum en werken sedert oktober 2008 als paralegal voor ons: zij hebben inmiddels veel geleerd in Tilburg en op ons kantoor en zijn klaar voor the next step outdoor.

Martin van Beek werkte in oktober 2013 al weer tien jaar voor mij en doet zijn werk als paralegal en officemanager graag en met veel inzet en enthousiasme: de procesondersteuning richting gerechten is één van zijn specialiteiten naast het ontwerpen van formats voor processtukken en overeenkomsten; efficiënte werkprocessen ontwerpen en stylen is onze gezamenlijke hobby. Daarnaast wordt de routine in de day-to-day dingen goed bewaakt om te voorkomen dat een klein foutje grote gevolgen heeft.

Wij gaan op zoek naar een nieuwe paralegal die naast Martin gaat functioneren en hopen op een collega die bij ons past en die begrijpt hoe wij werken en waarom wij dat zo doen: iemand met een HBO-MER opleiding lijkt daarvoor zeer geschikt.
Advocaten en paralegals verzorgen samen de input, doorstroming en output van ons advocatenkantoor, ieder op eigen wijze en met eigen verantwoordelijkheden binnen het team, dat als een orkest op elkaar ingespeeld moet zijn.

Voor de rest gaat het gelukkig lekker: bestaande cliënten blijven ons trouw, nieuwe cliënten vinden ons internetadres en onze voordeur en wij allemaal blijven goed ons best doen om de zaken vlot en voorspoedig te doen verlopen.

"Ik dank u voor uw aandacht !", is de zin waarmee Jesse Nederlof van ons kantoor zijn pleidooi graag afsluit.

’s-Hertogenbosch, 27 januari 2014

Léon Spronken