Spronken & Co Advocaten

04-04-2013
Verhaal van de maand april 2013: Eerste Lustrum

Per 1 april 2013 opereert Spronken & Co Advocaten vijf jaar en die vijf jaar zijn omgevlogen, in januari 2013 werd ik 57 jaar en op 5 januari 2013 was het dertig (30) jaar geleden dat ik de Advocateneed aflegde. Mooie mijlpalen allemaal die ik samen met mijn kantoorgenoten van voor 1 april 2008 en bij Spronken & Co Advocaten na 1 april 2008 mocht bereiken. Ik hecht eraan dat te benadrukken en te onderstrepen, in beginsel heeft een advocaat samenwerkers nodig om te kunnen klankborden, om vervangen te worden bij vakantie en ziekte en om met inspiratie en plezier samen te werken.

Veel gezien in die dertig (30) jaar en vandaag vroeg een bestaande relatie voor een bepaalde zaak naar een ervaren (senior) advocaat, welnu dat ben ik geworden dankzij de vele cliŽnten in al deze jaren die mij en de kantoren waaraan ik verbonden was en ben de opdrachten gunden en ook gaven. Daarom is een eerste lustrum een mooi moment om daar bij stl te staan, een mooi en goed geoutilleerd kantoorpand en een goede staf mensen is zonder opdrachtgevers geen advocatenkantoor. Een woord van dank aan alle cliŽnten sedert 1 januari 1983 en zeker ook sedert 1 april 2008 is op zijn plaats en wordt door mij graag en "met heel mijn hart" uitgesproken.

Wij hebben ons kunnen toeleggen op de zaken die wij graag en goed doen, onze niche van huur- en horecarecht komt tot bloei van het Vrijthof in Maastricht tot het Leidseplein in Amsterdam met tussenstops in vele plaatsen waarbij de Jansdam in Utrecht een speciale plek is geworden. Er is veel te beleven met de huurovereenkomsten en zeker ook de (nadere vaststelling van) huurprijzen en natuurlijk ook met de hectoliterkortingbonussen in het debat met de brouwerijen, al dan niet in huurpanden van de brouwerijen. Wij werkten de afgelopen vijf jaar steeds meer samen met Meester Advocaten in Amsterdam, de specialist op het gebied van (onder andere) horecavergunningen en hopen deze collegiale samenwerking de komende vijf jaar te bestendigen en uit te breiden, eendracht maakt macht !

Daarnaast is het Ondernemings- en Arbeidsrecht ons op het lijf geschreven, vele reeds jarenlang bestaande relaties en ook altijd weer nieuwe opdrachtgevers met wie wij een klik krijgen en met en voor wie wij graag werken, de ondernemerspraktijk van alledag met contracten en ontslagen en van bijzondere momenten met bedrijfsovernames is ons geheel vertrouwd en doen wij met inzet en plezier.

Zonder mijn kantoorgenoten van Spronken & Co Advocaten was er geen Spronken & Co Advocaten en zonder een zorgzaam en attent thuisfront niet de mogelijkheid om te werken zoals dat de afgelopen vijf jaar kon, ieder van hen wil ik bedanken voor ieders specifieke bijdrage en voor hun bijdrage in het geheel de afgelopen vijf jaar.

Op naar de volgende en de volgende vijf jaar !

īs-Hertogenbosch, 5 april 2013

Lťon Spronken