Spronken & Co Advocaten

15-04-2008
Vergunning voor café aan Torenstraat

DEN BOSCH - De gemeente wil Henny Adriaans een vergunning geven om café La Mere te beginnen aan de Torenstraat in Den Bosch.

Voorwaarde is dat zij stopt met café De Oetel aan de Verwersstraat. De procedure voor de nieuwe bestemming van het pand aan de Torenstraat vergt volgens de gemeente ongeveer een half jaar. "De Torenstraat is een horeca-concentratiegebied. Daar is harde horeca meer op z´n plaats dan in de Verwersstraat", aldus Huub van de Langerijtvan de gemeente.

Omwonenden van De Oetel klagen al jaren over overlast rondom dit café.

Eind vorig jaar heeft Forger het pand aan de Torenstraat gekocht. "Ik ben blij, maar voorzichtig om er dingen over te zeggen. Je weet nooit hoe het verder afloopt." Zij benadrukt dat de komende tijd wordt nagegaan hoe geluidsoverlast is te voorkomen door het pand te isoleren. Ook is een architect gevraagd om een ontwerp te maken voor het café-restaurant. "We willen er ook lunch serveren. Het de bedoeling om vrijdag en zaterdag tot half vier ´s nachts door te gaan", aldus Forger. Volgens haar komt in het pand van de Oetel detailhandel. "We zijn in onderhandeling met enkele gegadigden."

door Marc Brink.