Spronken & Co Advocaten

29-04-2008
Verhaal van de maand april 2008

April 2008 is voor Spronken & Co een mooie en hectische maand geworden. De maand van de opstart van het nieuwe kantoor in De Pastorie van de Orangerie met de verhuizing en de inrichting. Een maand van ontvlechten van de tot 1 april bestaande maatschap Van Zinnicq Bergmann Advocaten en het oprichten van de nieuwe samenwerking in de vorm van een besloten vennootschap waarin de junior partners Suzanne Moonen en Eric Janssen als aandeelhouders participeren.
Natuurlijk is het bijzonder een bestaande samenwerking in goede harmonie af te ronden als opstap naar een nieuwe uitdaging met twee jonge en door mijzelf opgeleide advocaten. Van alle bij Spronken & Co betrokken mensen is veel gevraagd in deze aprilmaand en eenieder heeft gedaan wat zij of hij moest doen.

Wij hadden een aantal voorbereidende vergaderingen bij Silva Ducis waarbij met inhoud en humor de actiepunten besproken werden met daarna een lekkere tournedos.

Voor ons is het goed om eens te voelen wat onze clienten voelen als zij een een nieuwe onderneming opzetten. Welke rechtsvorm, algemene voorwaarden, website, briefpapier en kaartjes. Een pand inrichten met mooi meubilair, ICT met ASP-hosting, digitale jurisprudentie, een koffiemachine en watercooler en een olijfboom in de tuin.

Een advocatenkantoor bestaat bij de gratie van haar relaties die opdrachten geven die goed en liefst snel uitgevoerd worden waarna wij mogen factureren. Ja, ook een advocatenkantoor is een onderneming (geworden) met personeelsbeleid en debiteurenbeheer en met een visie op acquisitie en een wijze van werken met een mission statement. Het ziet er mooi uit op de St. Josephstraat 17 in Den Bosch, wij zijn er klaar voor en willen onze clienten graag van dienst zijn en blijven op onze eigen —soms eigenwijze — wijze. Ook willen wij iedereen bedanken voor het geduld dat wij soms hebben gevraagd omdat wij even niet alle aandacht aan de zaken konden geven.

Vanaf 1 mei 2008 — De Dag van de Arbeid — en feitelijk vanaf 5 mei 2008 — Bevrijdingsdag — gaat alle aandacht & attentie weer uit naar onze gewaardeerde relaties.

Wij gaan iedere maand - om de beurt door een van onze advocaten — een juridisch getint Verhaal van de Maand op onze site zetten. Suzanne Moonen schrijft het verhaal van mei 2008.

Léon Spronken, ’s-Hertogenbosch 29 april 2008